Om

Lad mig fortælle lidt om mig selv. Jeg hedder Gitte, er 52 år, gift samt mor til to piger i tyverne. Vi er en sammenbragt familie, og min mand har to drenge i tyverne samt en pige på 20 år. Jeg arbejder som sygeplejerske på et rehabiliteringsafsnit for patienter med erhvervet hjerneskade, som f.eks efter en blodprop. Det var så kort om lange mig.

Jeg har egentlig altid været høj, ligeså længe jeg husker tilbage. I børnehaveklassen var jeg et hoved højere end mine klassekammerater. Egentlig, så husker jeg det ikke som et problem da jeg var mindre,men da jeg kommer i puberteten mærker jeg for alvor, forskellen på mig, og de andre. Jeg husker et besøg hos skolelægen da jeg var omkring 11 år. Dengang skulle man stå i underbukser, og så gå hen til døren og tilbage igen, medens lægen med sygekassebriller gloede på en, som om man var fra en anden planet ( sådan følte jeg det ihvertfald dengang). Min mor sad overfor lægen, og lige pludselig siger lægen; ja hun bliver omkring 190 cm.!!!!….Gud hvad gør vi, sagde min mor!!! Og der stod jeg, som et stankelben i hvide underbukser og tænkte, den er da helt gal her!!! Ja så var festen ligesom skudt igang, med mig som frontfigur i en film, som jeg slet ikke havde lyst til at være med i.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Gitte-blog-2-821x1024.jpg

Det var starten på et liv som en høj pige meget over gennemsnittet, på godt og ondt. Vi var selvfølgelig ude i, at jeg kunne få skåret noget af knoglerne i benene eller få sat menstruationen kunstigt igang. Det afslog mine forældre, alt imens jeg tordnede derudaf med mine mange centimeter. Jeg endte med, at blive 187,5 cm., og den halve er meget vigtig!! For så er det jo ikke 188 cm., den halve centimer op til de 188 cm. kunne vælte hele læset i mine yngre dage. For det var bare ikke særligt sjovt, at være så høj under hele mit folkeskoleforløb. Jeg gik selvfølgelig altid med de mindste veninder, og der blev kommenteret fra de små drenge især. Gøg og gokke, Fy og Bi osv. Det var ikke sjovt, men jeg har egentlig aldrig følt mig som et decideret mobbeoffer, hvilket jo var godt for min videre udvikling. Da jeg bliver omkring 16 år begynder jeg, at få former, og veninderne kommenterede, at jeg da kan blive model. Det turde jeg ikke, for jeg var simpelthen så genert dengang, men tilbuddene var der. Lige pludselig var jeg attraktiv fordi jeg havde modelmål, og det gjorde noget ved min selvopfattelse, selvom det ofte lå i baghovedet, at jeg gerne ville have været 10 cm. kortere, eller måske bare være 184 cm., for så var jeg jo ikke tårnhøj.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 31-646x1024.jpgNok om mine yngre dage. Idag er jeg 187,5 cm. fra den ene ende til den anden, og det ligegyldigt, hvor meget jeg måler mig; hos lægen, ved pasfoto, op af dørkarmen; 187,5 cm,!!! Idag er jeg ikke sunket en eneste milimeter, jeg er og bliver 187,5 cm., og må nok se i øjnene, at rollatoren skal bygges om, hvis jeg skal have en til den tid, hvor jeg forhåbentlig bliver gammel. Jeg hviler meget godt i det med min højde idag. Det er meget få gange jeg bliver ked af, at være en kvinde, som rager noget op i landskabet. Men høje hæle har jeg ALDRIG gået i, førend en dag, hvor min 175 cm. lille mand sagde; det er da flot skat, da jeg for sjov havde taget min datters højhælede på. Lige i det splitsekund tænkte jeg, ja hvorfor ikke, og det blev startskuddet til, at jeg startede facebook gruppen; Høje kvinder på hæl. Vi høje piger skal da gå i høje hæle, selvfølgelig skal vi det, hvis vi har lyst. Det er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort, og jeg nyder hvert et sekund i gruppen. Og jeg vil rigtigt gerne have dig med. Du skal være minimum 180 cm. på flad fod. Du kan blive medlem her.

Høje kvinder på hæl blev til i maj 2016. Vi er kvinder fra hele Danmark i alle aldre med forskellige baggrunde. Vi har ingen aldersbegrænsning. Vi startede stille op, og var ca. 300 medlemmer, indtil vi var i god morgen danmark d.27 august 2018. Medlemstallet nærmest eksploderede efter vores medvirken, og på et døgn kom der 1000 flere høje kvinder ind i gruppen. Jeg tænkte; okay der sidder mange høje kvinder/piger, som kan nikke genkendende til vores oplevelser af, at være en høj kvinde en del over gennemsnittet i Danmark. Tilkendegivelserne var i henhold til de kommentarer der blev skrevet ikke til, at tage fejl af f.eks.;` sådan en gruppe har jeg ledt længe efter´ eller ´ nu føler jeg mig pludselig ikke alene med min højde ´.

Vores facebook gruppe er en lukket gruppe, hvor kravet er, at man skal være 180 cm. på flad fod, og så er gruppen kun for kvinder. I vores kultur hersker, der stadig en kønsrollefordeling, hvor manden som regel forventes, at være højere end kvinden. De gamle indgroede normer vil jeg gerne gøre op med, og jeg tænker, at fundamenet vil være stærkere i en gruppe kun bestående af kvinder. Vi mærker i vores hverdag ( mere eller mindre ) effekten af de normer samt forventninger, som helt basalt fortsat er implicitte i vores kultur.

Den høje hæl, som er overskriften refererer ikke til, at du SKAL have høje hæle på når vi mødes. For mig indikerer overskriften mere, at den høje kvinde har mod samt styrke til, at tage høje hæle på til trods for, at hun i forvejen er høj. Det mærker vi nemlig også; ´du er da høj nok i forvejen ´, du behøver ihvertfald ikke tage høje hæle på ´, og så kan det være, at den høje kvinde altid gerne har villet prøve, at tage hæle på og føle sig feminin, eller det kan være den høje kvinde ikke har et behov for, at tage høje hæle på. Det er sagen underordnet. Det skal være fællesskabet, som er det bærende element i gruppen. De høje hæle skal i min terminologi ´bare ´ være legaliseret.

Vores fælleskab betyder SÅ meget. For mit eget vedkommende elsker jeg hver gang vi skal mødes. Det kan være til brunch en søndag, til rundvisning på Christiansborg eller til en hyggelig middag og efterfølgende, at slå sig løs i byen.

Jeg ved bare, at ligegyldigt hvor meget eller hvor lidt vi kender hinanden i forvejen, så glider snakken imellem os. Jeg tror det er fordi vi kan relatere os til hinanden med vores højde. Det giver et helt specifikt fællesskab, og en følelse af normalitet fordi vi er mange. Muligheden for, at stifte længerevarende venindeskaber er der også, og det er så skønt. Vi snakker højde, hvem vi er, oplevelser på godt og ondt med højden, tøj, børn og i det hele taget så hygger vi os hver gang vi ses. Alle er velkomne til, at arrangere begivenheder i gruppen. Det er planen, at vi skal have et årligt landstræf, som vil finde sted i skiftevis i København, Jylland samt på Fyn.

Personligt vil jeg rigtigt gerne have så mange med som muligt i gruppen. Min mission er, at favne kvinder med deres højde, og måske endda `rykke ´ved selvopfattelsen hos de kvinder, som har det svært med deres højde. Hos de kvinder som er glad for deres højde oplever jeg, at der er så meget inspiration at hente.

Er du kvinde/pige på 180 cm. minimum, og har lyst til, at blive en del af vores fantastiske fællesskab skal du være mere end velkommen. Vi ved alle godt, at vi er meget mere end det `ydre ´i kraft af vores personlighed, værdier, job mv., men det er så dejligt befriende, at være i vores gruppe, og der er en rar og sober tone dels på facebooksiden, dels når vi mødes. Jeg er sikker på, at du vil blive taget godt imod,og nyde at navigere rundt i gruppen samt ikke mindst. at møde os. Velkommen til;-)

De bedste hilsener

Gitte Nøhr Alving, administrator