Sjællandske 6/2 2020

Gitte Nøhr Alving tog stilletterne på i 2016. I dag tæller Facebookgruppen »Høje kvinder på hæl« over 4000 medlemmer. Foto: Jan Jensen

Høje kvinder – kom frit frem

Sjællandske – 6. februar 2020 Af Kim Palm

187,5 centimeter. Hverken mere eller mindre.

Gitte Nøhr Alving er én af byens højeste kvinder. Det har hun det helt fint med – og hun har sagt til farvel til et liv med flovhed og skam over sin højde.

– Som barn stak jeg helt af. Jeg var et langt rær og mega tynd og da jeg var 11 år foreslog skolelægen mine forældre, at menstruationen skulle sættes tidligere i gang for at stoppe mit vokseværk. En anden mulighed var at skære noget af knoglepladerne i knæene. Men mine forældre lod mig vokse – heldigvis, fortæller Gitte Nøhr Alving, der til daglig er sygeplejerske på neurologisk afdeling på Næstved Sygehus.

4000 medlemmer

I dag er hun ikke det mindste flov over sin højde. Faktisk er hun stifter af den hastigt ekspanderende Facebook-gruppe »Høje kvinder på hæl«, der nu tæller over 4000 medlemmer. Kvinderne har en mission. De vil have alle høje kvinder til at være stolte af dem de er. Ingen skal gå og gemme sig og føle, at de er forkerte. Kravet til mindstehøjde er 180 centimeter. Højeste medlem måler 204 centimeter på bare tæer og flade konvolutter.

– Jeg har altid gået i flade sko. Men en dag i 2016 havde min datter sat et par højhælede i gangen. Størrelse 42. Det var lige mig. Jeg tog dem på og tænkte, når jeg tør er der sikkert også andre høje kvinder, der tør det. Det blev startskuddet til »Høje kvinder på hæl« og en masse omtale i medierne.

Massiv omtale

Gitte Nøhr Alvings gruppe har fået massiv medieomtale. Go Morgen og God Aften TV har portrætteret Gitte og hendes høje medsøskende. Det samme har Politiken, Ekstra Bladet, Alt for Damerne og Radio 24/7.

– Hver gang vi er i medierne får vi 500 nye medlemmer. Det er sejt.

I september 2019 holdt de høje kvinder træf i København. I år gælder det Århus og næste år samles landets højeste kvinder til træf i Odense.

– Jeg oplever et helt vildt fællesskab os kvinder imellem. Mange af os har været frygtelig flove over vores højde. Det er slut nu, siger Gitte Nøhr Alving.

Stor kvinde – lille mand

Hendes mænd har altid været mindre end Gitte.

– Min første kæreste var 174 centimeter og min nuværende mand, som jeg mødte for 13 år siden på dating måler 175 centimeter. Han havde løjet sig højere og jeg havde løjet mig lavere i vores profiler, så da vi mødte hinanden stod han på tæer, mens jeg gik ned i hofterne for at udligne forskellen. Men så sagde han »Du er squ da flot skat, bare du ikke er høj i hatten« – og jeg var solgt.

Faktisk havde manden Lars Jønner Alving tegnet en streg på dørkarmen for at kunne ramme den rigtige kyssehøjde, klukker Gitte, hvis næste projekt er en podcast for høje piger.

Arbejdsmæssigt er det lidt af en udfordring at være mindst et hoved højere end kollegerne.

– Når vi står to sygeplejersker med en patient, der skal op i en lift, kan det godt give problemer at indstille højden. Men jeg har lært at leve med det, siger den 51-årige sygeplejerske, der ikke længere har noget imod at folk vender sig om efter hende med udbrud som.

– Gud, hvor er hun høj…
For nu er Gitte kommet i øjenhøjde med andre af landets høje kvinder – og de har intet at skamme sig over, skal vi hilse og sige.

I september 2019 mødtes landets højeste kvinder til træf i København.Senere i år mødes de i Århus. Privatfoto.
Gitte Nøhr Alving har altid været høj – her er hun fotograferet som 2 årig. Privatfoto.
Et lidt kikset konfirmationsfoto, da Gittes far glemte at få datterens hoved med på billedet. Privatfoto.